Τα Θεοφάνεια στην Ι. Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

  • 08/01/2024

Στην εορτή των Αγίων Θεοφανείων, σήμερα, Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος τέλεσε τον Όρθρο των Θεοφανείων, Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης μας κ. Ειρηναίος, μαζί με τους ιερείς, τους διακόνους, τους ιεροψάλτες μετέβη στη γέφυρα του ποταμού Σακουλέβα, πλησίον του Ιερού Ναού, όπου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, το οποίο κατέκλυσε τους περικείμενους δρόμους του ποταμού. Στον νέο που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό ο Μητροπολίτης μας έδωσε ως ευλογία έναν ξύλινο σταυρό, ενώ στον καθένα που βρέθηκε εντός του ποταμού για έδωσε από έναν επιστήθιο σταυρό.

Στη Θεία Λειτουργία και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού παρέστησαν οι Βουλευτές Νομού Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου και κα. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Αναστάσιος Τάσκας, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, ο Υποδιοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Αντισυνταγματάρχης κ. Νικόλαος Καλόγηρος, ο Διοικητής της 3ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης της Πολεμικής Αεροπορίας Επισμηναγός κ. Νικόλαος Γκουλής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Φλώρινας Πύραρχος κ. Ιωάννης Μιαούλης, ως εκπρόσωποι του 504 Μηχανοποιημένου Τάγματος Πεζικού Αμυνταίου ο Υπολοχαγός κ. Κωνσταντίνος Αρμένης και της 106ης Μοίρας Αυτοκινούμενου Μέσου Πυροβολικού Αμυνταίου ο Υπολοχαγός κ. Χατζηκαμαγιάννης Αθανάσιος.

Ο Σεβασμιώτατος, στις ευχές του προς το εκκλησίασμα, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε ο επιφανείς Χριστός να φωτίζει τη ζωή και να μαλακώνει τις καρδιές και τις ψυχές μας, ώστε να συνεχίσει το γένος των ανθρώπων να παράγει πολιτισμό.

Στις 12:00μ.μ., μετέβη στην υδατοδεξαμενή της ΔΕΥΑΦ στη Δροσοπηγή Φλώρινας, όπου πραγματοποιήθηκε αγιασμός των υδάτων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού παρουσία όλων των τοπικών αρχών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως