ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ – ΦΙΛΩΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΕΒ. ΜΗΤΡ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ & ΜΚΟ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”

  • 20/12/2023

Δελτίο τύπου 18-19/12 2023

Κατά το διήμερο 18-19 Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος υποδέχθηκε τον αξιότιμο κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και μαζί πραγματοποίησαν ποικίλες φιλανθρωπικές δράσεις.

Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, ο Ποιμενάρχης μας και ο κ. Δήμτσας διένειμαν, για την περίοδο των εορτών, δέματα με τρόφιμα σε 300 οικονομικά ευάλωτες οικογένειες, ενώ ο κ. Δήμτσας προσέφερε τη στήριξη και την ενίσχυση της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά το μεσημέρι επισκέφθηκαν το στρατιωτικό φυλάκιο της Νίκης, όπου επικοινώνησαν και πρόσφεραν στους ακρίτες δώρα εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Σήμερα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γερμανού Δήμου Πρεσπών, όπου συναντήθηκαν με τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι τραγούδησαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια και εκ μέρους του Μακαριωτάτου προσέφεραν στους μαθητές μια τσάντα με γραφική ύλη. Επικοινώνησαν με τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων. Τον Σεβασμιώτατο και τον κ. Δήμτσα συνόδευσε σε όλα τα σχολεία η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Δρ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τα στρατιωτικά φυλάκια του Λαιμού και του Βροντερού, στο οποίο παρέστησαν ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Φλώρινας Συνταγματάρχης (ΠΖ) κ. Στέφανος Δοξάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Σωτήριος Βόσδου, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πρεσπών κ. Γεώργιος Στεργίου. Προσέφεραν στους αξιωματικούς και τους στρατιώτες των φυλακίων μία Καινή Διαθήκη και διάφορες ευλογίες που απέστειλε ο Μακαριώτατος.

Ο Ποιμενάρχης μας, εκ μέρους του κλήρου και του λαού της τοπικής εκκλησίας, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχίεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την έμπρακτη, γενναιόδωρη και διαρκή στήριξη των ανθρώπων και των δομών της ακριτικής Μητροπόλεώς μας και ευχαριστεί ιδιαίτερα για την παρουσία του τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.