ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

  • 23/12/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22-12-2023

Την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 μ.μ., εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης έλαβε χώρα η Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, υπό τον τίτλο: «Η ζωή εν Φάτνη και εν Ιορδάνη». Η Μουσική Εκδήλωση περιελάμβανε Ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου και Βυζαντινά Κάλαντα. Τη Μουσική Εσπερίδα διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Η Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής πραγματοποιήθηκε από τη Χορωδία του ιστορικού Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Μουσικοδιδασκάλου και Χοράρχου κ. Βασιλείου Δόντσιου. Την παρουσίαση και την αφήγηση, συνάμα, ανέλαβε ο Λαϊκός Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Ηλίας Μογλενίδης.

Η κατακλείδα της Συναυλίας Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας περατώθηκε με τον εόρτιο χαιρετισμό και τις εόρτιες αρχιερατικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου.

                          ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ