Κοπή βασιλόπιτας στην Ι. Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

  • 06/01/2024

Στις 3 Ιανουαρίου, στις 7μ.μ., ο Ποιμενάρχης μας κ. Ειρηναίος υποδέχθηκε στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως τους ιερείς με τις οικογένειες τους, τους συμβούλους των Εκκλησιαστικών και Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, τους ιεροψάλτες και τους νεωκόρους των Ιερών Ναών, τους υπαλλήλους και συνεργάτες των Γραφείων, των Υπηρεσιών και των Ιδρυμάτων και μέλη Ιεραποστολικών Αδελφοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας σε οικογενειακό εορταστικό κλίμα, ευχήθηκε πατρικά στους παρευρισκόμενους, αντάλλαξε ευχές και επικοινώνησε με τους πατέρες, τις οικογένειές τους και τους συνεργάτες στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι ως μία οικογένεια συναντήθηκαν από όλες τις πόλεις και τα χωριά στην κοπή της βασιλόπιτας.

Το φλουρί έτυχαν δύο σύμβουλοι των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων δύο Ιερών Ναών, οι οποίοι έλαβαν ως ευλογία έναν επιστήθιο σταυρό, ενώ ο Σεβασμιώτατος μοίρασε δώρα και ευλογίες για τα παιδιά των ιερέων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως