Ποιμαντική διακονία Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου | 18/3 – 25/3/2024

  • 26/03/2024

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Δευτέρα 18/3 – Δευτέρα 25/3 2024

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος:

 

•  Τρίτη 19/3  •

– Δέχτηκε την επίσκεψη Μελών της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/μιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

 

– Παρέστη σε συνάντηση εργασίας υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Αμανατίδη και θεσμικά πρόσωπα της Περιφέρειας σχετικά για ζητήματα που αφορούν την τοπική μας Εκκλησία.


 

•  Τετάρτη 20/3  •

– Τέλεσε προηγιασμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας.

– Επισκέφτηκε την ενορία του Ροδώνα Αμυνταίου για αυτοψία των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

– Δέχτηκε τις επισκέψεις πιστών και φορέων στο Γραφείο Μητροπολίτη στην Πτολεμαΐδα.


 

•  Πέμπτη 21/3  •

– Δέχτηκε την επίσκεψη του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαία Πέλλης.


 

•  Παρασκευή 22/3  •

– Τέλεσε προηγιασμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλινίκης Φλώρινας, επί τη μνήμη της Αγίας Καλλινίκης της μάρτυρος.

 

– Δέχτηκε την επίσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ «Σπάρτακος».

– Τέλεσε την Α’ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίας Σκεπής Πτολεμαΐδας. Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Βουλευτής Νομού Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου και ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παναγιώτης Πλακεντάς.

Φωτογραφίες: https://flic.kr/s/aHBqjBiEfC

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=e3fR82SeSsg&t=6030s


 

•  Σάββατο 23/3  •

– Τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Περαίας Πέλλης. Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν τοπικοί άρχοντες του Νομού Πέλλας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε το Λαογραφικό Μουσείο Μικρασιατών Περαίας.

 

– Τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Σταύρου Αγιάνογλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής Πτολεμαΐδας.


 

•  Κυριακή 24/3  •

– Τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση των ιερών εικόνων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας, με αφορμή τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας και τη μνήμη της αναστήλωσης των ιερών εικόνων (843μ.Χ.).

– Παρέστη στην εκδήλωση του Συνδέσμου Μοναστηριωτών Φλώρινας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου με κεντρικό ομιλητή τον τέως Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και θέμα «Μια καθημερινή ημέρα στο Μοναστήρι του 1912».

Απόγευμα:

– Χοροστάτησε στον εσπερινό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Πτολεμαΐδας.

Φωτογραφίες: https://flic.kr/s/aHBqjBiMfX


 

•  Δευτέρα 25/3  •

Τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε η Δοξολογία για την εθνική επέτειο της έναρξης του Ελληνικής Επανάστασης, την 25η Μαρτίου 1821 και, κατόπιν, η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της κεντρικής πλατείας «Γεωργίου Μόδη».

Στη Δοξολογία παρέστησαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Νομού Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου και κα. Πέτη Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Αναστάσιος Τάσκας, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης κ. Στέφανος Δοξάκης, ο Διοικητής της 3ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης της Πολεμικής Αεροπορίας Επισμηναγός κ. Νικόλαος Γκουλής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Φλώρινας Πύραρχος κ. Ιωάννης Μιαούλης, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας κα. Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και ασκών καθήκοντα Διευθυντή κ. Ζαχαρίας Τόνας, εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών και συλλόγων.

Κατόπιν, παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, τα σώματα ασφαλείας, εθνοφύλακες, πρόσκοποι και πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης.

Την ημέρα τίμησαν με την ιδιαίτερη παρουσία τους οι νέοι και οι νέες, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, αποτίοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές υπέρ της ελευθερίας μας.