Ποιμαντική διακονία Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου | 9/8 – 22/9/2024

9 – 22 Σεπτεμβρίου 2024

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος:

 

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου

– Παρέστη στο θεατρικό έργο «Άγιο Λουκάς ο Ιατρός», που παρουσίασε η νεανική θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας.



Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου

– Τέλεσε αγιασμό στις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για το νέο σχολικό έτος 2024-2025.


 

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου

– Τέλεσε αγιασμό για το νέο σχολικό έτος 2024-2025 στο 2ο και 3ο ΓΕΛ Φλώρινας, στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αμυνταίου και στο 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας.

 

Απόγευμα:

– Τέλεσε αγιασμό για το νέο σχολικό έτος 2024-2025 στο εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας.


 

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου

Τέλεσε αγιασμό για το νέο σχολικό έτος στο Πρότυπο Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Φλώρινας.


 

Παρακευή, 13 Σεπτεμβρίου

– Χοροστάτησε στον εσπερινό της Υψώσεως του Τιμίου Σταρυού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ύψωμα 1020 Φλώρινας (Λόφος Αγίου Παντελεήμονα).


 

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου

– Χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντας Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Ανατολικού Εορδαίας.

– Χοροστάτησε στον εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.


Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου

– Συμμετείχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.


Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου

– Τέλεσε αγιασμό στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Πτολεμαΐδας «Ο καλός Σαμαρείτης».

Απόγευμα:

– Χοροστάτησε στον εσπερινό στο πανηγυριζον ναΰδριο των Οσιομαρτύρων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης της «Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων».


Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου

– Χοροστάτησε στον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο  των Οσιομαρτύρων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης της OIA Φλώρινας «Η Αγάπη».


Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου

– Δέχτηκε τις επισκέψεις φορέων και πολιτών στο Γραφείο Μητροπολίτη στην Πτολεμαΐδα.

– Επισκέφτηκε το ΚΔΑΠ Αγίου Χριστοφόρου Εορδαίας όπου και παρέδωσε αθλητικό υλικό για τα παιδιά.


 

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου

– Παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του μνημείου του εργάτη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, παρουσία της Εξοχωτάτης Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

– Παραβρέθηκε στην αγόρευση της Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Φλώρινας, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου.

Απόγευμα:

– Χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Μάρκου Πρώτης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την κουρά μεγαλόσχημης Μοναχής αδελφής της Ιεράς Μονής, η οποία έλαβε το όνομα Δαβιδία.


 

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου

– Παραβρέθηκε στο Forum που διοργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας στην αίθουσα «Θεοδώρα Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

– Δέχτηκε την επίσημη επίσκεψη της Εξοχωτάτης Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Επισκοπείο.

Φωτο: Προεδρία της Δημοκρατίας

Απόγευμα:

– Συγχοροστάτησε στον εσπερινό των εγκαινίων στον Ιερό Ναό Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου Φανού Αμυνταίου. Προ του εσπερινού προσκόμισε στον Ιερό Ναό τα ιερά λείψανα των εγκαινίων, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αργυρουπόλεως κ. Αμβροσίου και συγχοροστατουντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου.

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου

– Χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε τα εγκαίνια και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου Φανού Αμυνταίου, συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων: Αργυρουπόλεως κ. Αμβροσίου και Άσσου κ. Τιμοθέου.

Απόγευμα:

– Τέλεσε τη βάπτιση της κατηχουμένης εκ Κολομβίας κας Αικατερίνης, στο παρεκκλήσιο της Οσίας Υπομονής του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φλώρινας.