Ποιμαντική διακονία Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου | 14/10 – 20/10/2024

  • 23/10/2024

14 – 20 Οκτωβρίου 2024

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος:

 

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου

– Τέλεσε αγιασμό στο ΕΠΑ.Σ. ΔΥ.ΠΑ. Φλώρινας για το νέο σχολικό έτος 2024-2025.

Απόγευμα:

– Επί τη εορτή της οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, συγχοροστάτησε στον εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής Πτολεμαΐδας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιόππης και Αριμαθαίας κ. Δαμασκηνού.


 

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου

– Συλλειτούργησε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης και Αριμαθαίας κ. Δαμασκηνός και συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης και, κατόπιν η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο ηρώων στην κεντρική πλατεία και η παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Σχετικό δελτίο τύπου: https://imflorinas.gr/eleftheria-ptolemaidas-2024/

Ελευθέρια πόλεως Πτολεμαΐδος και εορτασμός της Οσίας Παρασκευής της επιβατικής

Απόγευμα:

– Επισκέφτηκε τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο.


 

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου

– Παραβρέθηκε στην εκδήλωση και παρουσίαση τιμητικού τόμου για τα 30 χρόνια αρχιεροσύνης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, στη Βέροια.

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου

– Συνεδρίασε σε πρώτη συνεδρίαση με τα Μέλη του Δ.Σ. του νέου φιλανθρωπικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως με τίτλο: Κεντρικό Ταμείο Ευποιίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

 

Απόγευμα:

– Πρόσφερε κέρασμα στα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Φλώρινας, σε καφέ της Φλώρινας.

– Τέλεσε αγιασμό στο Γυμνάσιο δεύτερης ευκαιρίας Αμυνταίου για τη νέα σχολική χρονιά.

 

 

– Συνεδρίασε με το Μητροπολιτικό Συμβούλιο.


 

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου

– Χοροστάτησε και ομίλησε στον εσπερινό στην πανυγηρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών Κεφαλλονιάς, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.


 

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου

– Συλλειτούργησε στο αρχιερατικό συλλείτουργο και συμμετείχε στη λιτανεία στην πανυγηρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών Κεφαλονιάς.

Απόγευμα:

– Χοροστάτησε και ομίλησε στον εσπερινό και συμμετείχε στη λιτανεία στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Ληξουρίου Κεφαλλονιάς, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.